Crosley C10

Crosley C10: een bekende speler in een nieuw jasje

Zo op het eerste gezicht ziet de Crosley C10 er verdraaid goed uit. Feitelijk is het een opnieuw uitgevoerde Pro-Ject Debut III-draaitafel. De C10 heeft een naturel houten kleur die goed past bij een rustieke of seventies woonkamer. Het lijkt wat op berkenhout. Je kunt ook kiezen voor de mahonie-variant. Deze speler wordt aangedreven door een riem, wat helpt om de trillingen van de motor te onderscheiden van het geluid van de schijf en de naald.

De eerdere draaitafels van dit merk beloofden niet veel goeds. Ze waren mooi, maar kansloos als het op de geluidskwaliteit aankwam. Met de Crosley C10 wil de fabrikant dat veranderen. Het laat zien dat het nu echt serieus aan de kwaliteit werkt. Dat kunnen wij alleen maar bejubelen.

Geschiedenis van de C10

De Crosley C10 komt voort uit een samenwerking tussen Crosley en Pro-Ject. Dat klinkt door in alles, want eindelijk komt Crosley als fabrikant van haar slechte reputatie af op het gebied van geluidskwaliteit. De twee ontwikkelaars combineerden smaakvol design met echte audio-expertise. Daardoor is het een leuke speler geworden voor vinyl liefhebbers.

Voor wie is de Crosley C10?

We hadden nooit gedacht het te zeggen, maar zelfs de audiofiel kan met deze draaitafel van Crosley aan de slag. Het heeft een gebalanceerd, mooi geluid en een prima bouwkwaliteit. Daar komt nog bij dat het een hoog gebruikersgemak heeft. De aanschaf van deze platenspeler voel je wel even in je portemonnee, dus het is niet voor iedereen beschikbaar. Het lijkt erop dat de fabrikant zich met deze speler wil richten op de echte hifi-freak.

Specificaties

  • MDF-plint van geluidskwaliteit met echt berkenfineer;
  • Riemaandrijving met 2 snelheden: 33 1/3 en 45 RPM;
  • 8,6 “Aluminium toonarm met saffierlagers en instelbaar contragewicht;
  • Ortofon OM5e cartridge (voorgemonteerd). Door de gebruiker te vervangen phono-cartridge voor een persoonlijke luisterervaring;
  • Synchrone motor met lage trillingen en schokabsorberende voet voor minder trillingen en uitstekende geluidskwaliteit;
  • Afmetingen: 412 x 114 x 330 mm;

Welke kleuren zijn er?