crosley platenspeler review

Crosley platenspeler review: mooi design maar problemen

Overweeg je een Crosley te kopen? Lees dan eerst deze vintage vinyl platenspeler review. In deze review worden alle aspecten van de speler behandeld, van de vormgeving tot de audiokwaliteit en de features. Heb je Crosley platenspeler problemen? Lees dan hier onze tips!

De kwaliteit van een Crosley platenspeler

Allereerst: de platenspeler van Crosley is een mooi ding om te zien. Het doet denken aan vroegere tijden en het dient prima als pronkstuk in je woonkamer of op je hobbykamer. De speler heeft een prima vormgeving en bij sommige modellen kun je de speler zelfs in een houten kistje meenemen. Erg handig!

Met deze speler wordt het voor iedereen een eitje om een plaat te spelen. Je bedient het eenvoudig en er zijn veel verschillende functies. Zo kun je bijvoorbeeld de speler ook met Bluetooth verbinden, zodat je via de speler je favoriete Spotify-playlist kunt draaien. Kortom: genoeg features. En dat voor een betaalbare prijs: de goedkoopste spelers beginnen al bij 90 euro.

De daadwerkelijke geluidskwaliteit ervaren we als slecht, maar daar gaan we zometeen verder op in.

Past een Crosley platenspeler bij mij?

Of een Crosley platenspeler bij je past, hangt vooral af van je wensen. Ben jij iemand die zo af en toe eens een plaatje wil draaien of een platenspeler als een stukje decor ziet? Dan past deze speler wel bij je. Maar als je echt een vinyl liefhebber bent, kun je deze speler beter overslaan.

De platenspeler heeft een RCA-output. We noemen het ook wel eens ‘tulp-aansluiting’. Daarmee kun je de platenspeler aansluiten op je geluidsinstallatie. Daarnaast kun je je iPods en muziekspelers kunt aansluiten op een 3,5 millimeter input.

Wat je moet weten voor je een Crosley aanschaft

Tip voordat je een Crosley aanschaft: lees en vergelijk de verschillende reviews van experts. De draaitafel geldt echt als instapmodel, waarmee de fabrikant zich richt op leken (hoe snobistisch dat ook klinkt).

Voor het geluid hoef je geen Crosley te kopen. De geluidskwaliteit is namelijk nogal blikkerig. Het zit vol met hoog. Stemmen uit tracks komen er wel uit, maar we kunnen het niet aangenaam noemen. Je hoort geen diepere mix. Het maakt niet uit of je er een plaat voor opoffert (de naald kerft zo een kras in je plaat) of dat je er een Spotify playlist op afspeelt via bijvoorbeeld je iPhone, het geluid blijft en ergernis.

Denk je dat de geluidskwaliteit valt te verbeteren door een koptelefoon op te zetten, dan kom je bedrogen uit. Het geluid valt vaag en luid te noemen. Via de speakers komen de platen beter tot z’n recht.

Je kunt trouwens beter niet je favoriete platen afspelen op de Crosley. Er staat namelijk te veel gewicht op de naald, waardoor de speler na een tiental keer spelen je plaat wel aan gort heeft geholpen. Dat is zonde en een probleem waar de fabrikant direct iets aan zou moeten doen. Typische Crosley problemen, noemen we ze maar.

Eindoordeel

Ons eindoordeel: de spelers van Crosley zijn mooi speelgoed. Werkelijk een plaatje om te zien en het staat goed in iedere woonkamer. Als je de speler ziet, hoop je dat het aan alle kwaliteitseisen voldoet, want dan zou je nooit meer iets anders willen. Helaas valt het allemaal nogal tegen.

We wilden echt heel graag dat de speler het goed deed. Het is namelijk een fantastisch idee en het maakt vinyl nog toegankelijker. Het kan helpen om meer mensen hun interesse in de oude vintage plaat te wekken. Het probleem met het trackinggewicht van de Cruiser moet worden opgelost. De luidsprekers van de draaitafel zijn ook een teleurstelling.

Kortom: een mooi ding, maar niet voor de audiofiel.

Vind je het toch een gaaf ding en wil je gewoon een Crosley platenspeler hebben? Kijk hier.

Ga je liever voor kwaliteit? Kijk hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *