Retro platenspeler

Crosley platenspeler: de vintage koffergrammofoon

Waarom de Crosley platenspeler?

Wie overal van vinyl wil genieten (of in ieder geval wil laten zien dat hij of zij van vinyl houdt), kiest vaak voor Crosley. Dit merk maakt vinylspelers die handig te vervoeren zijn (sommige types zitten in een koffertje en klik je zo dicht). Handig! En mooi, zo’n koffergrammofoon.

Populariteit van deze vintage platenspeler

De Crosley platendraaier is populair geworden door zijn fraaie uiterlijk. Het is echt een – met alle respect – hipsterding, een ware design platenspeler. Crosley vervaardigde de behuizing van de Cruiser Deluxe uit hout. Het apparaat is afgewerkt in leerachtig materiaal en zelfs beschikbaar in verschillende kleuren. Zo kennen we dit merk.

Waar Crosley om bekend staat

We zijn eerlijk: de lp speler van Crosley zijn ware kunstwerkjes. Het lijkt alsof de platenspeler uit de vorige eeuw komt, terwijl de techniek 2019 al heeft bereikt.

Het merk bestaat al bijna 100 jaar. Het werd bekend dankzij de productie van een betaalbare radio. In 2019 heeft dit bedrijf zelfs bedacht dat het mogelijk moet zijn om een platenspeler met Bluetooth te verbinden. Innovatief kun je de medewerkers van dit bedrijf dus wel noemen.

Waarom Crosley ook berucht is

Crosley staat bij de vinylliefhebbers niet te boek als een merk met oog voor geluidskwaliteit. Of, zoals ThePostOnline eens schreef: “Het beste geluid dat een Crosley voortbrengt is wanneer hij van 13 hoog naar beneden stort en te pletter valt.” Misschien een beetje overdreven, maar inderdaad: er kan nog wel wat aan de audiokwaliteit gewerkt worden.

Speel vooral je favoriete plaat niet af op deze retro platenspeler van Crosley. Gebruik liever een plaat die je toch al van plan was om van de hand te doen, want de Crosley platenkoffer mishandelt platen. Daarmee bedoelen we dat de naald een onvoldoende geven.