Crosley platenspeler problemen? Tips en oplossing

We begonnen deze site met het idee: Crosley platenspelers zijn populair maar matig in kwaliteit. We spelen in op de zoekvraag en overtuigen bezoekers om wél een goede platenspeler te kopen. Maar nu blijkt dat te laat voor velen van jullie: problemen met de Crosley platenspeler. Hier alle tips en tricks die we konden vinden. Laat het ons weten als jouw probleem er niet bijstaat!

Problemen verhelpen

(met dank aan Wikipedia)

 • Heb je kassabon of factuur nog en heb je je Crosley platenspeler minder dan twee jaar terug gekocht? Dan heb je in Europa altijd garantie. Check hier de Europese wetgeving.
 • Zorg dat je het probleem helder voor ogen hebt: wat gaat er mis, sinds wanneer, wanneer gaat het wel goed, wat merk je precies? Daarmee kom je sneller aan een oplossing.

Draaitafel doet het totaal niet

Zit de stekker in het stopcontact? En die van een eventueel verlengsnoer? Brand het rode lampje ook niet? Heb je wel stroom?  Is het een compleet nieuwe platenspeler? Verwijder dan alle tape en bindertjes overal rondom. Kan het plateau wel draaien? Zit de arm eventueel nog vast in een klem?

Geen geluid, zacht geluid

Denk aan je oren: zet eerst het volume op bijna nul. Check alle aansluitingen, zeker als je een versterker gebruikt. Crosley platenspelers hebben typisch een ingebouwde voorversterker. Deze moet je op AUX aansluiten en niet op Phono (daar is al een versterker ingebouwd). Soms zit er een schakelaar om de voorversteker uit te schakelen.

Moderne versterkers hebben al geen Phono ingang meer, alleen  AUX, LINE of TAPE. Een standaard platenspeler zonder ingebouwde versterker heeft een MD/MM element met uitgangsspanning van 3 tot 5 mV. De genoemde AUX, LINE of TAPE aansluitingen hebben een ingangsspanning nodig van boven de 120 mV. Je hebt een phono-voorversterker nodig om de uitgangsspanning te verhogen en wordt voorzien van een RIAA-correctie. Lage tonen worden namelijk met een lager volume opgenomen (anders heb je erg diepe groeven nodig) dan hoge tonen. Met RIAA worden de lage tonen omhoog gehaald en de lage tonen omlaag gebracht.

Plaat klinkt vals

De instrumenten of de stemmen op de plaat klinken vals. Heeft je plaat in de zon gelegen? Daardoor kan de plaat namelijk kromtrekken en het geluid verknallen. Probeer een andere plaat. Ook problemen? Dan kan het de naald zijn.

Crosley platenspeler slaat over – naaldproblemen

Dit is vaak een productieprobleem, zeker als het vanaf het begin is. De toleranties van de afmetingen in de elementen zijn bizar hoog. Chinese fabrikanten kunnen daardoor ondermaatse kwaliteit blijven leveren. Terug naar de winkel, of haal een Paramount RF-20 elementje. Zoals LisaaCatharina schrijft:

Motorproblemen

Haal voor de zekerheid de stekker uit het stopcontact. Controleer de motor. Kun je vuil verwijderen? Zit er een contactje los ergens die je misschien weer kunt vast solderen?

Hoge tonen klinken krakerig

De geluidskwaliteit in de hoge tonen neemt af. Dat hoor je aan het krakerig geluid. Oorzaak: de naald is versleten. Daardoor worden je platen beschadigd. Vervang de naald. Goedkopere naalden hebben typisch een synthetische diamant met 500 draaiuren, duurdere naalden hebben een echte diamant die 1000 tot 2000 draaiuren kan maken.

Een bromtoon

 Te veel of te weinig aarding is het probleem. Sommige draaitafels hebben een extra aardedraad nodig. Probeer eerst zonder aardedraad. Heb je dan een brom? Zet alles uit en sluit een aardedraad aan. Nog steeds brom? Check de kabels op een breuk.

Crosley platenspeler draait niet meer

De platenspeler krijgt wel stroom, want je ziet het rode lampje branden. Maar de draaitafel start niet meer op. Dit kan een typisch probleem zijn bij platenspelers met Bluetooth (zoals de Cruiser Deluxe, of de CR8005D bijvoorbeeld). Zet deze uit en probeer het nog eens.

Het contragewicht is verschoven

Dit kan gebeuren tijdens transport, (typisch bij de Keepsake). Die moet je opnieuw afstellen. Volg de handleiding voorzichtig. Deze tips kunnen wij geven maar dubbelcheck wat je doet, voorkom dat je de naald beschadigd:

 • Plaats de lift omlaag, houd de arm vast en draai het contragewicht tot de arm naar beneden beweegt
 • Draai het contragewicht vervolgens terug, en breng de arm in balans (horizontaal).
 • Plaats de arm terug en zet deze vast.
 • Houd het achterste contragewicht vast en zet deze op 0
 • Draai nu beiden tegelijk op 1,5 – 2. (check de handleiding)
Op zoek naar onderdelen? Kijk bij ReplaceDirect.nl. Tijd voor een nieuwe platenspeler? Bekijk hier de nieuwste modellen.

Heb jij een ander probleem? Geef hieronder een reactie!

65 gedachten over “Crosley platenspeler problemen? Tips en oplossing”

 1. Er zijn vier aanwijsbare problemen met deze speler. Allereerst de afstelling van het element. Normaliter zet je bij het afstellen een platenspeler het element goed in de arm door hem in de shell naar achter en naar voren te schuiven. Hiervoor gebruik je een afstelmal, een zgn. ‘protractor’. Bij de Ion valt er natuurlijk niets te schuiven en dus zou je verwachten dat e.e.a. al optimaal afgesteld staat. Bij een goeie afstelling zijn er twee plaatsen op de plaat waar de naald recht in de groef staat. Op alle andere plaatsen is de afwijking dan tolerabel. Als de naald nou recht in die groef stond had dat nog iets goed gemaakt, maar helaas. Elk exemplaar van deze arm dat je tegen komt, staat onder een andere vreemde hoek gedraaid. Niet zo raar als je ziet hoe ’t lager in elkaar zit. En dat is punt vier.

 2. Maja: dat is slechts een copy/paste antwoord van http://www.puresound.be/nieuws/article/crosley-ion-en-traveler/ om je linkje te kunnen plaatsen. Het is bovendien het foute antwoord op Leo’s vraag, want het gaat hier niet om de vraag hoe een licht budgetarmpje de plaat zo kan laten slijten. Zijn vraag is: naald gaan niet meer omhoog na afslaan.
  @Leo,
  Dat is de auto-stop die het niet meer doet van een half of volledig automatische platenspeler. Een van de redenen waarom men nog altijd kiest voor handmatig, is de kans op storingen. Mijn advies: eerst voorzichtig volledig reinigen. Let op verhard vet waardoor het bewegend deel niet meer soepel terug naar de beginpositie beweegt. Een mogelijke reden is als er in de omgeving veel wordt gerookt. Het teer kan in de elektronica en het element gaan zitten.

  1. Mijn platenspeler doet niks in de bluetooth stand. Dood. Draait wel gewoon platen met ingebouwde versterker. Wie weet raad?

   1. Hoi Hansjelle,

    Welk model heb je? Volgens mij maken de meeste Crosley platenspelers een geluidje zodra je deze in de Bluetooth stand zet. Misschien even een tijdje de stekker er uit en dan opnieuw proberen? Als je dan op je telefoon zoekt naar Bluetooth apparaten zou je hem moeten vinden als “Crosley <model nummer>”. Wanneer je er dan verbinding mee maakt zou hij opnieuw een geluidje moeten geven, en zou het moeten werken.

    Als het dan nog niet werkt, en je hebt nog garantie, gewoon terugbrengen/terugsturen!

    1. Hey Koen, ik heb hetzelfde probleem > bij 1 GSM maakte die wel verbinding, maar als ik op mijn nieuwe GSM verbinding wil maken, doet die niets… Geluidje van de Bluetooth is er wel, maar mijn telefoon vindt die gewoon niet. Ik heb een nieuw toestel, de CR6034A. Groetjes, Bram

     1. Hoi Bram,

      Je geeft aan dat het op je oude telefoon wel werkte, maar op je nieuwe niet meer. Het zou natuurlijk ook aan de telefoon kunnen liggen. Heb je misschien een ander bluetooth apparaat waarmee je kunt uitsluiten dat het aan de telefoon ligt?

     2. Dag Bram,

      Een mogelijke oplossing is je andere telefoon het apparaat laten “vergeten” bij je Bluetooth instellingen of de Bluetooth van het andere apparaat afzetten. Het is namelijk zo dat je Crosley zal (proberen) verbinden met het eerst geconnecteerde apparaat. Je 2de apparaat krijgt dus niet de kans connectie te maken. Dit probleem komt wel vaker voor bij Bluetooth speakers en allerhande.

      Groetjes

   2. Mijn Crosley platenspeler draait net iets te traag. De muziek klinkt een tikkeltje slow motion. Wat is hier het probleem? Help!

 3. Ik ben erachter gekomen al mijn singeltjes waarbij ik het plastic rondje in het midden moest gebruiken vals werden. Rondje bleek enorm veel speling te hebben, zoveel dat de plaat gewoon bewoog. Ringetje van een oude platenspeler gebruikt en nu doet ie het weer. De kwaliteit is nog steeds niet geweldig maar het scheelt een hoop!

 4. Beste, ik heb gisteren een nieuwe crosley cr6252a gehad. Nieuwe platen bij gehad en alles klinkt mega vals echt naar om naar te luisteren. Wat kan dit zijn en hoe los ik dit op?

  1. Hoi Laurens,

   Kun je de platen misschien bij iemand anders op de platenspeler testen om in ieder geval uit te sluiten dat de platen zelf vals klinken?

   Natuurlijk zal het geluid van de Crosley altijd wat te wensen over laten, hij heeft hele kleine speakers en de bouwkwaliteit is niet geweldig.

   Volgens mij kun je ook een koptelefoon aansluiten op deze speler, als het geluid daarmee wél goed klinkt weet je dat het niet ligt aan het mechanische gedeelte.

   Als het via de koptelefoon ook niet goed klinkt, controleer dan of de naald nog wel in orde is (misschien is hij per ongeluk verbogen?).

   Controleer ook of het plateau mooi recht en stabiel draait. De toonarm hoort amper op en neer te gaan tijdens het draaien van een plaat, en ook niet van links naar rechts te gaan.

   Tenslotte kun je nog controleren of de snelheid wel juist is, en ook stabiel is. Dit kun je doen met een stroboscoopschijf.

   Je geeft aan dat de speler nog nieuw is! Als er echt iets mee mis is kun je natuurlijk altijd van de garantie gebruik maken.

 5. Ik heb gisteren een Crossley Spinnerette gekocht. Als ik hem inschakel, door de arm op de plaat te zetten, komt er een brom uit de luidspreker. Is dit normaal voor dit type platenspelers? Ik begrijp dat ik hem misschien moet aarden, maar hoe doe ik dat? En verder: deze platenspeler schakelt na 20 minuten uit, wanneer je hem niet gebruikt. Dat is prima, maar de enige manier om hem dan weer aan te krijgen is door de AC-plug aan de achterkant eruit te halen en hem opnieuw in de jacket te steken… Erg onhandig. Is dit de normale manier van aanzetten van deze speler?

  1. Hoi Leo,

   Als ik naar video’s over deze platenspeler op YouTube kijk, lijken ze allemaal het brom-probleem te hebben. Aarden van deze speler heeft geen nut en is sowieso niet mogelijk. Deze speler heeft geen geaarde stekker, en hij heeft een ingebouwde versterker.

   Dat hij na 20 minuten uitschakelt en niet meer is aan te zetten lijkt me niet helemaal de bedoeling. Heeft de ON-OFF knop aan de voorkant geen effect? Wellicht dat hij weer aan gaat als je de arm naar het midden beweegt en weer terug?

 6. Paramount RF-20 elementje. Past dit op iedere crosley platenspeler? En kan er ook een naald op van betere kwaliteit op? Mijn dochter van 13 heeft Crosley Cruiser opgespaard en gekocht en het is zo sneu dat ze hem weer terug zou moeten brengen. Hij doet het op zich goed, maar slaat over bij elke eerste nummer van de plaat van elke kant. Ik hoor het graag. Bedankt

  1. Hoi Ada,

   Het RF-20 element dat hier gelinkt is in het artikel zou inderdaad moeten passen op de Crosley Cruiser. Als het geluid verder goed is, dan lijkt het mij eerder op een mechanisch probleem, dan een probleem met het element. Omdat de Crosley geen instelbare naalddruk en anti-skating heeft, is dit ook lastig op te lossen. Maar als de speler nog binnen de garantie zit zou ik er zeker mee terug gaan. Je mag tenslotte verwachten dat een nieuwe platenspeler het goed doet.

 7. Hallo, ik heb een Crosley en ik gebruik hem enkel nog om platen te spelen bij de merchandise-stand als we optreden… maar nu is de voeding kapot (de pinnetjes stonden eigenlijk al de hele tijd te dicht bijeen voor een normaal stopcontact, nu is de adapter dus gebroken) kan iemand me zeggen met welke voedingsadapter ik hem kan vervangen?

  1. Hoi Renee,

   De Crosley heeft een 12V DC adapter nodig met minimaal 400mA (dat zou ook ergens op het apparaat aangegeven moeten zijn, even dubbel checken!). Dat is een vrij universele adapter die de gemiddelde elektrozaak wel op voorraad moet hebben, en daar kunnen ze je natuurlijk goed adviseren als je de oude adapter mee neemt.

   Online bestellen kan natuurlijk ook, bijvoorbeeld deze zou moeten werken. Controleer voor de zekerheid ook of de polariteit hetzelfde is (2e plaatje). Dat icoontje staat als het goed is ook op de oude adapter (en op de speler zelf), en moet hetzelfde zijn.

  2. Hoi,

   Ik heb de Crosley Spinnerette Petrol gekocht. Nu deed hij het altijd uitstekend. Vanmorgen toen ik een lp wilde aanzetten stopte de muziek na ongeveer 20 seconden. In eerste instantie deed de muziek het dus wel. Hierna hoorde je de muziek heel zacht geluid. Telkens als ik hem helemaal opnieuw aanzet, dan doet hetzelfde probleem zich voor. Iemand enig idee?

 8. Ik heb onlangs een crosley gekocht. Helaas stopt de pickup na 20 min met spelen. In de gebruiksaanwijzing staat dat sommige modellen na 20 min stoppen als er geen audio signaal is. Beetje raar, want het ding stopt gewoon midden in de plaat.

  Enne… vernachel je je lp echt door de slechte kwaliteit naald? Dat is wel beetje wrang. Platen van soms wel 35 jaar geleden die ik eindelijk kan draaien…

  1. Hoi Suzy, vreemd dat de speler zomaar in het midden van de plaat stopt met spelen. Het lijkt er op dat de speler het geluidssignaal niet herkent en dan dus af slaat. Als je er nog garantie op hebt zou ik er mee terug gaan.

   Het is niet zozeer de kwaliteit van de naald zelf waarmee je de platen vernacheld, het is het ontbreken van een contragewicht op de toonarm (op de meeste Crosleys, sommige modellen hebben dit wel). Hierdoor komt er een veel te hoge druk op de naald te staan. Een enkele keer je oude platen draaien zal niet gelijk een probleem geven. Maar als je ze vaker draait kan dat ten koste gaan van de hoge en lage tonen.

 9. Beste mensen,
  Ik ben net in het bezit van een Crossley Portfolio CR6252A en heb het probleem dat bij elke plaat de naald halverwege de plaat blijft hangen. Is daar een oplossing voor bekend?
  Groet,
  Marcel

 10. Mijn platenspeler draait prima zonder LP erop, maar zo gauw je er een plaat op legt draait hij niet meer of heel langzaam. Heb alles al geprobeerd, maar niets werkt. Help!

 11. Hoi Koen,
  Ik heb nu ruim twee jaar een crosley platenspeler en hij heeft opzich altijd prima gewerkt. De platen deden het allemaal goed en de bluetooth werkt nog steeds helemaal goed. Alleen sinds een paar maanden kan ik geen platen meer afspelen omdat de naald elke keer over schiet. Het lijkt te komen omdat de arm waar de naald aan zit veel te los zit en bij elk hobbeltje op de plaat of een harde voetstap op de grond van de plaat afschiet en in een andere groef terecht komt. Ik heb t in een winkel gevraagd en die raadden mij aan om een klein gewichtje op de arm te plakken, bijvoorbeeld een muntje, maar dit werkt voor geen meter. Heb jij misschien een tip?

  1. Hi Boi,

   Het gewicht op de arm van de Crosley is al véél te hoog, daardoor kunnen je platen dof gaan klinken als je ze regelmatig afspeelt. Door het gewicht nog verder te verhogen wordt dat probleem natuurlijk alleen maar erger.

   Vreem dat het probleem in een keer is gekomen, is er niks afgebroken o.i.d.? Is je naald nog wel oké?

 12. Hoi allemaal,
  Ik heb mijn crosley cruiser al enige jaren en hij heeft het altijd naar behoren gedaan.
  Helaas doet hij het sinds een paar dagen helemaal niet aan. Het rode lampje gaat niet branden wanneer ik hem aanzet en verder doet ook niks het. Ik heb het al geprobeerd met een andere stekker, maar tevergeefs..

  Weet iemand een oplossing voor dit probleem of is het tijd voor nieuwe speler en heeft deze z’n beste tijd wel gehad?
  Zo ja, heeft iemand tips voor goede platenspelers bij voorkeur met een retro uitstraling.

  Alvast bedankt!

 13. hoi Koen,
  Ik heb sinds een half jaar een crosley platenspeler met bluetooth maar elke keer valt de bluetooth uit. Soms na een half uur, soms blijft het langer. Ik zet de platenspeler dan uit en dan weer aan en werkt het weer maar na een tijdje stopt hij weer. Als hij stopt gaat de muziek op mijn mobiel gewoon door. Dus het ligt niet aan de muziekapp. Hopelijk heb jij een idee hoe dat komt. Alvast bedankt.

  1. Hoi Helma,

   Ik meen ooit ergens te hebben gelezen dat de Crosleys in Bluetooth mode automatisch uit gaan na een half uur. Maar kan het even niet meer terug vinden, dus neem het met een korrel zout. Dus geen bug maar een feature!

   Gr,
   Koen

 14. Hoi Koen

  Ik heb de Crosley Voyager gekregen, helemaal blij
  De lp’s geen probleem maar bij de singeltjes komt ie nietxaan de 45 toeren terwijl de pitch helemaal naar maximum is gedraaid 😦dit is toch niet goed ? Hij staat nu 1 uur binnen !!

  1. Hoi Peter,

   Kijk even aan de onderkant van de speler, bij sommige platenspelers zitten daar nog extra pitchregelaars waarmee je de 33 en 45 verder kunt bijstellen. Met een klein plat schroevendraaiertje zou je daar bij moeten kunnen.

   Gr,
   Koen

 15. Hi
  De box kraakt, zowel bij bluetooth als bij platen. Wat is hier aan te doen? Het lijkt niet aan de draad te liggen.

  1. Hoi Esther,

   Het is ongetwijfeld mogelijk om de toonarm te vervangen als je heel handig bent, maar ik kan me niet voorstellen dat het de moeite is… Waarom wil je de toonarm vervangen?

 16. Hoi
  Mijn Crosley dansette speelt nog wel maar het geluid klinkt heel stil. Net of de versterker stuk is. De single wordt afgespeeld maar je hoort niets door de box. Wanneer ik mijn gsm via Bluetooth verbindt, klikt er zelfs niets van geluid.
  Iemand een idee?

 17. Hé kenners! We hebben een Crosley gekocht (via Danielleisechtheelergstom.nl) maar de plaat gaat erg op en neer. Zodra de naad op de plaat wordt gezet maakt de plaat een golvende beweging, wat ook betekent dat de muziek golft/vals klinkt. Het lijkt erop dat de ondergrond waar de plaat op ligt niet helemaal waterpas is. Hebben jullie tips hoe ik dit kan verhelpen? (Redactie: nee, plemp je affiliate links elders!)

  1. Hé kenners, het was niet mijn bedoeling mijn affiliate link ergens te droppen?! Ik ben oprecht op zoek naar advies over wat ik kan doen om het probleem te verhelpen. Het interesseert niet waar ik ‘m gekocht heb, ik was vooral blij deze blog gevonden te hebben en hoop nog steeds dat jullie kunnen helpen met mijn probleem

   1. Hoi Danielle,

    Dus het draaiplateau beweegt ook op en neer als je hem zonder plaat laat draaien? (Zorg wel dat je de toonarm omhoog zet zodat de naald niet beschadigd).

    Dat er een lichte golving in het plateau zit, of variatie in de draaisnelheid, is de aard van het beestje, die dingen worden nou eenmaal niet volgens dezelfde kwaliteitsstandaarden geproduceerd als platenspelers in een wat hoger segment.

    Maar ongeacht dat mag je natuurlijk gewoon verwachten dat je een degelijk product krijgt waarmee je gewoon leuk plaatjes kunt draaien. Als er een dergelijke “slinger” in het draaiplateau zit van een nieuwe speler zou ik gewoon even contact opnemen met de verkopende partij en kijken of je aanspraak kan maken op de garantie.

    ~ Koen

 18. Hoi!

  Ik heb nu al enkele jaren de Crosley Cruiser, heeft het altijd goed gedaan maar wil ineens niet meer draaien.
  Het lampje gaat wel aan maar het draaiplateau doet z’n werk niet.
  Wat kan ik hieraan doen?

  1. Hi Samirah,

   Ik weet niet zeker of de Cruiser werkt met een snaar tussen het draaiplateau en de motor, maar zo ja, dan zou het kunnen dat die slap is geworden of gebroken is (of gewoon los is geraakt). Kijk eens of je het draaiplateau er gemakkelijk af kan pakken? Als dat zo is dan zul je gauw genoeg zien of het aan de snaar ligt of niet.

   ~ Koen

 19. Hallo,
  mijn platenspeler, een crossen op pootjes, werkt. Echter het werkt alleen met maximaal volume. Dus de aan uit knop werkt en vervolgens is er niets te regelen met de volume knop. Klinkt als een probleem met een weerstand. Iemand een idee?

  1. Hi Egbert, was dit al vanaf het begin zo, of ontstond het ineens? Het zou inderdaad kunnen dat de draaiweerstand van de volumeknop kapot is of dat er een draadje is losgeraakt.

   ~ Koen

  1. Beste
   Enkele maanden geleden kocht ik een crosley platenspeler. Hij is in totaal misschien 5x gebruikt geweest bij speciale gelegenheden. Nu wilde we hem vanavond opzetten en hij deed niets meer. Zelfs geen rood lampje.

   Waaraan zou dit kunnen liggen?

   Mvg
   Laura

 20. Hey,
  Er ligt in een tweedehandswinkel een crosley platenspeler voor €30. Maar deze heeft nog geen voeding. Wat zou ik dan moeten kopen. Want het is volgens mij een Crosley cruiser.

  Ik had ook al met diegene die hem verkoopt afgesproken dat ik hem daar in de winkel zou gaan testen. Voor als die opeens niet werkt.

  Nog een laatste vraagje: hij zei ook dat je nog zo’n extra draaimat moest kopen voor grote platen, klopt dat?

  Groetjes,

  Juliette

  1. Hi Juliette!

   Als het goed is zou deze adapter moeten werken. Ik zie dat de 600mA en 1000mA nu niet op voorraad zijn, maar je kunt ook de 1500mA nemen. Of even bij de kringloopwinkel zoeken naar een 12V DC adapter met minimaal 400mA (en de goede aansluiting natuurlijk). Let ook op dat het de goede polariteit is, met de plus in het midden. Dit kun je zien d.m.v. het symbool dat op de adapter staat: crosley adapter polariteit

   Alles wat ik heb genoemd zou op het typeplaatje van de adapter moeten staan, kan niet missen! En dit type is het meest voorkomend.

   Wat betreft de grote platen, als het goed is moet dat geen probleem zijn, daar heb je niets extra’s voor nodig. Voor singles met een groot gat in het midden kan het wel zijn dat je een single-puck nodig hebt, een klein rond schijfje om de ruimte op te vullen. Die zit standaard bij de platenspeler maar het kan natuurlijk dat die kwijt geraakt is.

   ~ Koen

 21. Hey!
  Ik heb gisteren een crosley platenspeler gekocht. Vandaag heb ik hem uitgetest, maar hij speelt de B-kant van mijn platen niet zuiver. Het lijkt alsof ik aan de pitchknop gedraaid heb, maar dit is niet zo.
  Hoe kan ik dit oplossen?
  Groetjes!

  1. Hi Kat,

   Dat is wel een vreemd verhaal, fysiek is er geen verschil tussen de A en B kant van een plaat dus die zouden hetzelfde moeten klinken

 22. Hi,

  Ik hoop dat jullie me nog tijdig kunnen helpen! Ik ben op zoek naar een leuke platenspeler als kerstcadeau voor mijn vriend, kunnen jullie me daarbij helpen? Het zou er eentje moeten zijn met bluetooth zodat zijn muziek van zijn iphone er ook mee afgespeeld kan worden, en het liefste van al eentje met ingebouwde boxen. Qua look viel mijn oog meteen op de Crosley Voyager, maar ik lees heel veel slechts over het geluid en dat de naald de muziekplaten zou vernielen. Wat kan je me dan wel aanbevelen?
  Alvast vriendelijk bedankt!

  1. Hi Chantal,

   Wanneer de speakers ingebouwd zijn in het apparaat gaat dat behoorlijk ten koste van de geluidskwaliteit. Buiten dat de speakers meestal klein zijn en blikkerig klinken, worden de geluidstrillingen/resonantie van de speakers weer “opgevangen” door de naald, wat de geluidskwaliteit ook niet bepaald ten goede komt.

   De Crosley Voyager heeft geen instelbaar armgewicht, waardoor de naalddruk te hoog is. Dat kan inderdaad je platen beschadigen.

   Een optie zou de Crosley T150 zijn. Deze heeft een mooi design, degelijke externe speakers en instelbaar armgewicht.

 23. Hallo,

  van zodra ik een plaat of single op mijne crosley platenspeler de arm opleg dan schuurt de arm helemaal tot achter .
  Hier zijn nog maar een 3 tal platen opgespeeld. Speler is net uit garantie en heb niks van aankoopbewijs meer.
  wie kan me verder helpen ?

  1. Hi Jos,

   Dat klinkt alsof de naald kapot of afgebroken is. Ik zou dus even controleren of er nog wel een naald op zit! Nieuwe naalden zijn goedkoop en makkelijk te verkrijgen.

   ~ Koen

 24. Beste Koen,
  Ik gebruik nu een jaar of 6 de Crosley Executive. Sinds een paar weken is het geluid erg slecht; blikkerig, zowel hoge als lage tonen zijn amper hoorbaar en het volume moet op maximaal. Ik heb de naald eerder al twee keer vervangen (kunststof). Van binnen niks bijzonders te zien (geen stof, losse draden oid.). Heb je nog een tip om deze platenspeler op te lappen of zal het tijd zijn voor een nieuwe?

  1. Hi Anouk,

   Ik zou toch even controleren of de naald wel goed er op zit, en nog wel in orde is. Ik weet niet of dit model Bluetooth heeft, of een AUX aansluiting? Als je die functionaliteiten even test kun je in ieder geval de geluidsversterker uitsluiten. Als het geluid via Bluetooth of AUX óók slecht is weet je dat het waarschijnlijk aan de versterker ligt. En als de speler een aansluiting voor een koptelefoon heeft kun je deze ook nog even testen. Als via de koptelefoon het geluid wél goed is, is misschien de speaker opgeblazen?

   ~ Koen

 25. Bij het afspelen vd lp’s klinkt de muziek ineens vals. Op een andere platenspeler is dat met dezelfde lp’s niet het geval. Was in het begin vd aanschaf vd platenspeler niet het geval. Draaiplateau golft nu ook. Wat kan ik hieraan doen.

 26. Hallo ik heb een crosley cr8005f
  Hij doet helemaal niks stroom kabel zit er goed in.
  Er is stroom in de stekker.
  Zet power aan doet niks.
  Mijn platenspeler doet helemaal niks lampje brand ook niet.
  Kan iemand mij vertellen waarom die het niet doet

 27. Hallo ,
  Onze Crosley T150 platenspeler geeft aan 1 box geen signaal.
  We hebben de draden van de boxen al eens verwisseld en het ligt niet aan de box maar de uitgang aan de platenspeler geeft geen signaal.Dus er komt geluid uit 1 enkele box.
  Weet iemand hiervoor een oplossing of is hij dan stuk?Hij is nog onder garantie.Net 2 maanden oud.

  1. Hi Marieke,

   Heb je hetzelfde probleem als je via Bluetooth je telefoon aansluit en daar vanaf muziek speelt? Komt er dan ook maar geluid uit één speaker? Zoja dan zit het probleem waarschijnlijk intern en zou ik zeker kijken of je aanspraak kan maken op de garantie.

   Als het alleen gebeurt bij gebruik van de platenspeler, kun je nog even controleren of de draden van de naald/het element wel goed zitten. Wellicht is er eentje losgeraakt? Probeer ook eens het los te halen en terug te plaatsen. Het witte deel kun je naar voren toe lostrekken. Voorzichtig, plaats zo nodig de naaldbeschermer terug (als je die nog hebt) zodat de naald zelf niet beschadigd raakt.

   Succes!

   ~ Koen

 28. Hallo, ik heb jaren geleden een CR6019A gekocht, prachtig uiterlijk maar heel zacht geluid. Dus werd het een decoratiestuk, tot iemand met hetzelfde model zei dat die wel harder geluid had. Nu aangesloten op goede boxen en geluid op Max aardig. Vermoed dat er iets is met de voorversterker, kan ik hier nog iets aan doen?

 29. Hallo. Bij mij worden singles aan het eind afgebroken. Met lp’s gebeurt dit niet. Weet iemand hoe dit komt en wat je er aan zou kunnen doen?

 30. Ik heb een C6C. De afslag is te vroeg dus voordat de eindgroef van de plaat bereikt is stopt de motor met draaien. Is dat te verhelpen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *