SRS-XV800_Omni-directional-Large

Party time! Sony doet hip met speaker SRS-XV800 (driekeerwoordwaarde)

WOOP WOOP! Pump die party vibes op met de nieuwe megaspeaker SRS-XV800 van Sony! Het dak gaat eraf met deze krachtige partyspeaker. Laat die beats knallen en schud die billen los, want met deze speaker kan het feest echt beginnen. Zet ‘m op, draai ‘m up en laat de buren maar klagen!

Zover het niet-gemeende enthousiasme. Is het wat, dat peperdure onnodige ding van €669? Daar heb je al een halve iPhone mee! NEEN, niet kopen dat stuk plastic dat je huiskamer op alle mogelijke manieren vervuilt. Stukje duiding/review/mening zoals u van ons mag verwachten.

Daar hebben we weer een nieuwe overbodige speeltje van Sony: de SRS-XV800. Dit ding moet zorgen voor een kamervullend geluid, of je nou naar een film kijkt of een feestje bouwt. Wie zit er nou te wachten op zo’n schreeuwerig ding in zijn woonkamer? Wat is er mis met een klein Bluetooth speakertje dat de kamer netjes weet te vullen? Voor een derde van de prijs? Doe er een knappe Project Platenspeler bij en dan nóg ben je goedkoper uit! 200 eu over voor wat knappe platen!

Kamervervuilend

Als je dan toch zo graag de buren wil irriteren, dan zorgt de SRS-XV800 ervoor dat je het maximale uit je oren haalt. Kijk niet vreemd op als dat leidt tot pieptoon, gehoorschade, brain fog. Met 360 graden partygeluid en sfeerverlichting wordt je hele kamer omgetoverd tot een discotheek. Als je tenminste nog vrienden over hebt na zo’n schreeuwerige avond. Niet iedereen houdt van Slayer of Philip Glass, nietwaar?

En als je denkt dat je lekker buitenshuis kan genieten van dit stukje technologie, vergeet het maar. Die batterij van 25 uur is ook zo weer leeg. Een beetje party met funartikelen is dan maar net begonnen. En waarom zou je überhaupt zo’n joekel van een speaker mee willen slepen naar een park of strand?

Overbodige kermisattractie

En dan die indirecte verlichting, wat een fokking onzin. Alsof je naast dat schreeuwerige geluid ook nog een oogverblindende lichtshow nodig hebt. Wil je toch je kamer *omtoveren* tot een ware kermisattractie, dan zorgt de SRS-XV800 daar wel voor.

De Sony SRS-XV800 is zogenaamd ontworpen om de kijkervaring te verbeteren. Maar dat betekent dat je al snel het geluid zo hard zet dat het je trommelvliezen laat klapperen als een aangeslagen kippenvelletje. Het kamervullende geluid is dusdanig krachtig dat het lijkt alsof je in een concertzaal zit, maar dan zonder de bijbehorende fijne akoestiek.

Schelle kakofonie

De TV Sound Booster-functie is een extra schop na aan je oren. Wij verwachten een verdreven bas die de hoge frequenties verstikt en het hele geluidsbeeld overstuurt. De enige ervaring die je daarmee overhoudt is een wazige brij van geluid en een barstende hoofdpijn.

Maar daar blijft het niet bij. De SRS-XV800 heeft twee achterste tweeters die de geluidsgolven tegen de muren laten botsen om het geluid nog meer te versterken. Resultaat dat wij verwachten? Een kakofonie van echo’s die de kijkervaring verpest en de inhoud van films en tv-programma’s bederven. Dus wil je nog enige kans maken om te kunnen genieten van de audiovisuele inhoud, dan raden wij aan om deze speaker als de bliksem te laten liggen.

Prijzen en beschikbaarheid

De SRS-XV800 is vanaf mei 2023 in geselecteerde winkels en online verkrijgbaar in Nederland en Belgie voor €699.

Ingezonden persberichten met bijbehorende afbeeldingen vallen buiten de verantwoording van de redactie. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *