Crosley platenspeler koopgids

Crosley platenspeler koopgids: kies de Crosley die het beste bij je past

Wie jaren geleden zei dat platenspelers weer helemaal terug zouden komen, werd haast voor gek verklaard. Echter zijn de apparaten niet meer weg te denken uit de huidige muziekwereld, zeker niet wanneer je het vinylliefhebbers vraagt. De Crosley platenspeler, die de naam draagt van de man die Crosley Radio oprichtte en radio’s voor het grote publiek betaalbaar maakte, behoort tot de meest geliefde. Deze platenspelers hebben een vintage uiterlijk en tegelijkertijd moderne opties. Ze bieden de huidige digitale generatie analoog geluid van het allerhoogste niveau. 

Een ervaring die je nog dichter bij de muziek brengt

Platen zijn meer dan slechts een ouderwetse manier om naar je favoriete muziek te luisteren. Ze bieden je namelijk ook een interactieve ervaring. In tegenstelling tot het moderne streamen bevat het een fysieke component die je nog dichter bij de muziek brengt. Ook die interactie is wat ervoor zorgt dat liefhebbers van vinyl een uitgesproken voorkeur hebben voor deze manier van muziek draaien. Wat platenspelers betreft bestaat er een enorme hoeveelheid mogelijkheden. De Crosley platenspeler steekt er volgens velen echter met kop en schouders bovenuit. 

De juiste platenspeler uitkiezen

De beste Crosley platenspelers voor jou

Voor iemand die op zoek is naar ingebouwde speakers, draagbaarheid en een aantrekkelijke prijs, staat de Crosley platenspeler vaak op nummer één. Dit maakt de platenspelers een ideaal startpunt voor elke platenverzamelaar. De vintage creaties leveren daarnaast ook nog eens een sterke geluidskwaliteit. Zo kun je ook rekenen op een prettige luisterervaring. Maar welke Crosley platenspeler past nu eigenlijk het beste bij jou? Met behulp van deze Crosley platenspeler koopgids  kun je het een en ander op een rijtje zetten. Hieronder lees je over de 6 ábsolute aanraders. 

1. De Crosley C62

De Crosley C62 behoort tot de platenspelers van dit merk die over de hoogste funfactor beschikken. In tegenstelling tot de meeste andere Crosleys zijn de luidsprekers niet ingebouwd, maar worden ze los geleverd. Ze zijn makkelijk aan te sluiten. De platenspeler is van een Bluetooth module voorzien, zodat je ook vanaf je smartphone muziek kunt streamen. Deze Crosley heeft eveneens een RCA-uitgang aan de achterzijde, zodat je de platenspeler ook aan een grotere hifi-set kunt koppelen. De platen draaien op twee tempo’s: 33 1/3 en 45 rpm (rotaties per minuut). 

lp's afspelen op een Crosley

2. De Crosley C-100

Deze Crosley platenspeler is een uitstekende keuze voor een moderne woonkamer. Volgens vele gebruikers evenaren maar weinig andere exemplaren de geluidskwaliteit van de C-100 belt-drive. Hij beschikt dan ook over een Audio Technica cartridge. Luisteren naar je favoriete singles en langspeelplaten kan met zowel 33 als 45 rotaties per minuut. Je kunt deze platenspeler precies afstellen zoals je wenst. Het contragewicht kun je zelf instellen. Ook beschikt het apparaat over antiskating. Ondanks zijn tijdloze uitstraling biedt de platenspeler je de mogelijkheid om deze met Bluetooth te verbinden. 

3. De Crosley Voyager

De Crosley Voyager is een platenspeler met een minimalistisch ontwerp. De meest onderscheidende fysieke eigenschap zijn de speakers die zich in de grill aan de voorzijde bevinden. Deze zijn van dusdanige kwaliteit, dat je ook zonder versterkers naar je favoriete muziek kunt luisteren. Via draadloze bluetooth kun je je smartphone aan de platenspeler koppelen en de nummers streamen. De Voyager beschikt over een autostop functie. Wanneer een plaat is afgelopen, blijft hij dus niet continu doordraaien. 

4. De Crosley Cruiser Deluxe

De Crosley Cruiser Deluxe heeft een bijzonder voorkomen; de platenspeler is van hout gemaakt en met kunstleer afgewerkt. Het elegante apparaat, dat een echte 90’s vibe uitademt, wordt niet voor niets tot de beste van dit merk gerekend: dankzij het feit dat je 33 1/3, 45 en 78 rpm platen kunt spelen, kun je vrijwel elke plaatsoort draaien. De naald moet je handmatig op je platen plaatsen en weer verwijderen, maar dit bevordert de muziekervaring alleen maar. De Crosley Cruiser Deluxe heeft twee ingebouwde speakers en beschikt over bluetooth, zodat je eveneens een draadloze verbinding met je mobiele apparaat tot stand kunt laten komen. 

Vinyl en je Crosley platenspeler

5. De Crosley Lancaster

Het elegante vintage ontwerp van de Crosley Lancaster neemt je direct mee naar de jaren twintig van de vorige eeuw. Zijn uitstraling is dan ook bijna net zo stijlvol als de luisterervaring die hij je oplevert. De ingebouwde speakers zorgen ervoor dat versterkers niet nodig zijn. De vintage look betekent overigens niet dat de functionaliteiten van deze platenspeler niet up-to-date zijn. Integendeel, het apparaat biedt je een breed aantal mogelijkheden betreffende manieren om muziek af te spelen. Dankzij de ingebouwde cd-speler kun je zelfs cd’s afspelen. Via de aux luister je mp3 bestanden af en luister je naar de radio. 

6. De Crosley Dansette Bermuda

In de jaren zestig was het Britse merk Dansette een geliefde platenspeler die veel woonkamers sierde. De Dansette Bermuda heeft een unieke vormgeving: omdat hij op vier poten staat, lijkt hij op een echte draaitafel. Deze moderne uitvoering beschikt over enkele moderne snufjes die het muziek luisteren ook voor de jonge generatie interessant maakt. De platenspeler is lichtgewicht en draagbaar, waardoor je hem makkelijk naar de ruimte verplaatst waar je de muziek wilt beluisteren. De diamanten naald van hoge kwaliteit zorgt ervoor dat elke toon met maximale nauwkeurigheid wordt afgespeeld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *