Zo mooi is een Crosley platenspeler

Zo plaats je je platenspeler mooi in je woonkamer

Heb je een prachtige platenspeler en werkende platen op de kop getikt? Dan wil je deze parel natuurlijk wel tot z’n recht laten komen in je interieur. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een mooie platenspeler meubel te kopen of te doe-het-zelven. Hierdoor heb je meteen een eyecatcher in je woning te pakken. Op deze pagina kun je inspiratie opdoen voor jouw eigen platenspeler meubel. Je leest uit welke platenspelers je kunt kiezen, wat je creatief gezien met je platencollectie kunt doen en nog veel meer. Het leukste is om heerlijk naar de muziek en de sound te luisteren, zodat je optimaal van je platenspeler gebruik kunt maken in huis. 

Uit wat voor type platenspelers kun je allemaal kiezen?

Wanneer je op zoek bent naar een platenspeler, kun je tegenwoordig uit twee verschillende types kiezen. De meest authentieke en gave platenspeler is uiteraard de vintage platenspeler. Deze komt uit het verleden, maar doet het hopelijk nog steeds, zodat je jouw favoriete platen in stijl en in de perfecte sound kunt afspelen. De andere mogelijkheid om vandaag de dag aan een platenspeler te komen is door een moderne variant te kopen. De moderne variant heeft wat weg van de vintage platenspeler, maar de kans dat deze werkt is 100% tegen veel minder % als je een oude platenspeler koopt. Het kan namelijk best moeilijk zijn om een werkende vintage platenspeler te vinden. 

Soorten Crosley platenspelers

Op deze manier kun jij je platen terug laten komen in je interieur

Heb je naast een mooie platenspeler ook verschillende platen en misschien zelfs bijzondere en zeldzame platen in huis? Dan verdienen je platen net zo veel aandacht als de platenspeler. Kies er bijvoorbeeld voor om je meest unieke platen tentoon te stellen in de kast. Sommige mensen kiezen er zelfs voor om de platen aan de muur op te hangen. Dit geeft een speelse boost aan je interieur. Probeer wel voorzichtig te zijn met je platen, want je wil natuurlijk niet dat er krassen op komen. 

Waar kun je jouw platenspeler het beste in huis neerzetten? 

Heb je een mooie vintage of moderne platenspeler gekocht? Dan wil je deze natuurlijk wel op de juiste plek in huis neerzetten. Als het even kan, is het natuurlijk ook leuk om de platenspeler van ruimte te laten wisselen eens in de zoveel tijd. Vroeger was het gebruikelijk om de platenspeler in de woonkamer te plaatsen. Tegenwoordig maakt het eigenlijk niet uit waar je de platenspeler neerzet, aangezien je vast wel een ander soort speaker of soundsysteem in je woning hebt staan. Je kunt dus helemaal zelf kiezen waar je de platenspeler wil neerzetten. Wat dacht je van in de keuken, de slaapkamer of in je thuiskantoor? 

Neerzetten van een platenspeler

Kun je geen mooie platenspelerkast vinden? Bouw hem dan zelf

Het kan moeilijk zijn om tegenwoordig nog een platenspelermeubel te vinden die helemaal naar jouw smaak is. Geen nood, want wanneer je een beetje handig bent, kun je er makkelijk en snel eentje in elkaar zetten die zowel bij je smaak als de rest van je interieur past. Online zijn best wel wat blogs en doe-het-zelf video’s terug te vinden die je helpen om je eigen platenspeler meubel of kast te bouwen. Het leukste is om de platenspeler in een kast of op een soort dressoir tentoon te stellen. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is hout, een hamer, spijkers en een boormachine. Wanneer je deurtjes maakt heb je ook deurgrepen nodig. 

Waar dien je aan te denken als je een meubel voor je platenspeler gaat kopen?

Het is vandaag de dag niet zo makkelijk om een mooi platenspeler meubel te vinden. Dit komt omdat de meeste varianten jaren geleden al uit de meubelwinkels zijn verdwenen. Met wat geluk kun je ergens bij de kringloop of een vintage winkel tegen een platenspeler meubel aanlopen. De vraag is dan of je het meubel mooi genoeg vindt om in je woning te plaatsen en in welke staat het meubel verkeerd. Wanneer je handig bent en graag doe-het-zelf klussen aanneemt, is dit uiteraard geen enkel probleem. Er zijn een aantal zaken waar je op kunt letten als je een meubel voor je platenspeler koopt. 

Allereerst dien je op de ruimte in het meubel te letten. Is het meubel ruim genoeg om het huis te worden van jouw geliefde platenspeler? Je platenspeler moet natuurlijk wel passen en ook nog eens stevig staan. Verder kun je kijken of het meubel ook voldoende ruimte biedt om je platen te bewaren. Zo kun je alles in één meubel kwijt, wat wel zo handig is. Daarnaast wil je natuurlijk ook dat de uitstraling van het platenspeler meubel klopt. Is het een mooi ding, moet hij nog een likje verf hebben en past het een beetje bij de rest van je interieur? Een mooie platenspeler verdient een mooie en veilige plek in huis. 

Meubel voor je Crosley platenspeler

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *